Welkom bij Asterius

Asterius staat voor serieus musiceren én gezelligheid. Met een instapensemble, opleidings- en harmonieorkest is Asterius voor iedereen toegankelijk.

Asterius is een van de oudste verenigingen van Oisterwijk en bestaat al bijna 175 jaar. De vereniging is oud, de leden gemiddeld genomen niet. Asterius is een club met veel jeugdleden en een ambitieus en ook nog jong harmonieorkest. Serieus muziek maken is belangrijk voor Asterianen, maar gezelligheid en vriendschap zijn dat ook. Bij Asterius kunnen leden van alle leeftijden met elkaar opschieten en iedereen wordt gewaardeerd.

Inspanning en ontspanning

In welk orkest of ensemble je bij Asterius ook speelt: optreden hoort erbij. Dat is spannend, maar ook heel leuk. Samen naar een concert toewerken en beloond worden met een goed optreden geeft veel voldoening. Zo’n concert vergt nogal wat voorbereiding en daarom is het ook belangrijk om af en toe te ontspannen. Asterianen zijn daarom ook wel in voor buitenmuzikale activiteiten. De leerlingen gaan bijvoorbeeld elk jaar naar de Efteling. Soms bezoeken we met een groep ook concerten. Daarnaast mogen alle leden deelnemen aan de inmiddels befaamde Asteriusdag. Muziek maken wordt door Asterianen zeer serieus genomen, maar tegenover die inspanning staat ook ontspanning. Feestjes, uitstapjes en gezelligheid zorgen ervoor dat je je meteen thuisvoelt.

Een muziekinstrument leren spelen?

Weet je nog niet of je een instrument wil spelen? Of weet je nog niet wat voor instrument? Dan is een bezoekje brengen aan de repetitie van Harmonie Asterius altijd een goed idee! Je hoort hoe alle instrumenten klinken, hoe ze eruit zien en je kunt ze zelf uitproberen. Daarnaast proef je de gezellige sfeer en ontmoet je wellicht je toekomstige medemuzikanten. Stuur een mailtje naar secretariaat@asterius.nl als je wil komen kijken!