Over Asterius

Asterius voelt als een “warm bad” en een soort tweede familie waar je thuis komt. Waar iedereen wordt gewaardeerd en er oog is voor elkaar. Ik voel me erg thuis bij “ons”!

– Angelique, tromboniste.

Asterius is, als een van de oudste verenigingen, onlosmakelijk verbonden met Oisterwijk. We zijn vaak te zien met concerten van al onze orkesten, optredens in ensemblevorm op de Oisterwijkse straten en belangrijke evenementen binnen de gemeente.

Wij vinden het leuk als je met ons muziek komt maken, maar houden ook van de gezelligheid die een vereniging kan bieden. Vriendschap en collegialiteit staan naast muzikaliteit hoog in het vaandel bij Harmonie Asterius. Een lidmaatschap bij ons betekent niet alleen serieus muziek maken, maar ook samen leuke uitstapjes ondernemen en samen successen vieren. Op dit moment hebben we een instapensemble, opleidingsorkest en harmonieorkest, zodat muzikanten van alle niveaus en alle leeftijden hun ei kwijt kunnen. We vinden het belangrijk dat iedereen bij Asterius z’n draai kan vinden.

Naast muziek maken doen we als vereniging nog veel meer. Voor de jeugd organiseert Harmonie Asterius uitstapjes naar bijvoorbeeld een pretpark of een concert. Zo leren we elkaar allemaal goed kennen buiten de repetities om. Maar niet alleen de leerlingen kunnen genieten van zulke buitenmuzikale activiteiten. Voor alle leden is er de jaarlijkse, inmiddels befaamde, Asteriusactiviteit, waar iedereen, van jong tot oud, elke keer weer veel plezier aan beleeft! De gemiddelde Asteriaan is daarnaast ook niet vies van een ‘derde helft’ aan het eind van een lange repetitieavond. Natuurlijk is dat niet verplicht, maar veel Asterianen vinden zichzelf toch elke keer weer tot ’s avonds laat in Tiliander.
Er zijn dus feestjes, uitstapjes en andere gezelligheid, die er allemaal voor zorgen dat je je thuis voelt bij Harmonie Asterius!

Of je nu weet welk instrument je wil gaan spelen of niet; een bezoekje brengen aan de repetitie van Harmonie Asterius is altijd een goed idee! Je hoort hoe alle instrumenten klinken, hoe ze eruit zien en je kunt ze zelf uitproberen. Daarnaast proef je de gezellige sfeer en ontmoet je de muzikanten waarmee je wellicht gaat samenspelen. Als je wilt komen kijken kun je een afspraak maken door een e-mail te sturen naar  secretariaat@asterius.nl