Muziekles en proefles

Muziekles en proefles

Eerst eens proeven aan een instrument?

Via Asterius bieden we je mogelijkheid om op een instrument naar keuze een of meerdere proeflessen te volgen. Dat is ideaal als je eens wilt proberen hoe zo’n instrument nu precies werkt. Je krijgt van ons een instrument in bruikleen, zodat je zonder veel gedoe aan de gang kunt. Lijkt een proefles je wat? Stuur een mailtje naar muziekonderwijs@asterius.nl en vraag naar de mogelijkheden op jouw instrument naar keuze!

Weet jij al welk instrument je wil gaan spelen?

Dan kan je meteen starten met muziekles op dat instrument. Jij krijgt les van gekwalificeerde, creatieve en enthousiaste docenten, zodat je met plezier naar de les gaat en je steeds weer iets nieuws leert van de docent.

Om je aan te melden voor muziekles stuur je een e-mail naar muziekonderwijs@asterius.nl. Wij zorgen ervoor dat de docent contact met je opneemt.

Word je ook lid van Harmonie Asterius, dan kun je korting krijgen op je lessen én krijg je een instrument in bruikleen voor slechts €3,00 per maand. De korting is maar liefst 30% en kan oplopen tot een besparing van €200 euro per jaar maximaal (geldt voor leerlingen t/m 21 jaar).

Muziekles informatie per instrument

Klik op het instrument waar jij meer over wilt weten om meer te lezen over de muzieklessen en de mogelijkheden!

Muzieklessen, toetsing en spelen in orkesten

18558785_1881701732078256_1196502801056179338_oExamens

Examen doen is geen momentopname, maar een beloning van de vorderingen die gemaakt zijn tijdens de muzieklessen. Een muziekopleiding bestaat uit vier opleidingsfasen, die worden afgesloten met een theorie- en praktijkexamen. De examens worden afgenomen via de Kunstbalie en zijn op elk moment in te plannen in overleg met de docent.

  • Fase A: basis (2 à 3 jaar)
  • Fase B: uitbouw (2 à 3 jaar)
  • Fase C: verdieping (ca. 2 jaar)
  • Fase D: specialisatie (ca. 2 jaar)

Ieder jaar behalen meerdere leerlingen van Asterius een diploma en we vinden het niet meer dan normaal om ze voor die prestatie in het zonnetje te zetten. Daarom hebben we aan het eind van elk schooljaar een diploma-uitreiking en daar hoort natuurlijk muziek bij. Alle orkesten van Asterius geven dan samen een concert. Wil je meer informatie over examens? Stuur dan een mailtje naar muziekonderwijs@asterius.nl.

Orkest

Het leukste is om sámen muziek te maken. Na ongeveer een half jaar muziekles kun je al instromen bij het instapensemble van Asterius. Je leert dan écht samen spelen, je hoort dan andere instrumenten, leert van elkaar én je het is ook heel gezellig.

Vind je het leuk om te zien met wie je straks samen muziek gaat maken? Kom een keer kijken naar de repetitie van Harmonie Asterius. Stuur een mailtje naar secretariaat@asterius.nl om een afspraak te maken.

 

Weet je nog niet goed welk instrument je graag wilt spelen?

Je kunt naar de repetitie van Harmonie Asterius komen luisteren. Je hoort hoe alle instrumenten klinken, hoe ze eruit zien en je kunt het zelf uitproberen.

Je kan ook kiezen voor een oriëntatiecursus van 12 weken. In deze cursus leer je de beginselen van muziek. Met muziek bezig zijn is leuk, leerzaam en daarnaast goed voor de ontwikkeling. Muziek is vooral iets wat je moet ervaren. In de lessen worden verschillende liedjes worden gezongen en leer je spelen op verschillende instrumenten zoals de xylofoon, klankstaven, boomwhackers en diverse ritme-instrumenten. Spelenderwijs maak je kennis met muzikale begrippen en het notenschrift.

Verder maak je kennis met verschillende instrumenten, zodat je een goede keuze kunt maken welk instrument bij jou past. Niek Jacobs  geeft de oriëntatiecursus.

 

Lid worden van Harmonie Asterius heeft meerdere voordelen:

  • tot en met 21 jaar krijg je 30% met een maximum tot 200 euro op je lessen.
  • mogelijkheid voor 10-lessenkaart voor volwassenen
  • je krijgt een instrument in bruikleen
  • je leert samen te spelen
  • spelen in een harmonie is niet alleen leerzaam, maar ook heel erg gezellig

 

Vragen?

Heb je vragen over lidmaatschap van Asterius, korting op het lesgeld of de bruikleen van een instrument? Stuur dan een mailtje aan secretariaat@asterius.nl