Weet je nog niet goed welk instrument je graag wilt spelen?

Je kunt uiteraard naar de repetitie van Harmonie Asterius komen luisteren. Je hoort hoe alle instrumenten klinken, hoe ze eruit zien en je kunt het zelf uitproberen.

Je kan ook kiezen voor een oriëntatiecursus  van 12 weken. In deze cursus leer je de beginselen van muziek. Met muziek bezig zijn is leuk, leerzaam en daarnaast goed voor de ontwikkeling. Muziek is vooral iets wat je moet ervaren. In de lessen worden verschillende liedjes worden gezongen en leer je spelen op verschillende instrumenten zoals de xylofoon, klankstaven, boomwhackers en diverse ritme-instrumenten. Spelenderwijs maak je kennis met muzikale begrippen en het notenschrift.
Verder maak je kennis met verschillende instrumenten, zodat je een goede keuze kunt maken welk instrument bij jou past. Wil je meer informatie over een oriëntatiecursus? Neem dan contact met ons op via secretariaat@asterius.nl

Weet je al wel welk instrument je wilt spelen?

Kijk dan meteen bij de informatie over de muzieklessen (volgende alinea).  Vind je het leuk om te zien met wie je straks samen muziek gaat maken? Kom een keer kijken naar de repetitie van Harmonie Asterius. Stuur een mailtje naar secretariaat@asterius.nl om een afspraak te maken.

Wil je graag muziek maken, maar ben je nog heel jong? Voor kinderen van 2 tot 4 jaar is er peutermuziek , waarbij je samen met je kind spelenderwijs kennis maakt met muziek. Dat doen we door liedjes zingen, bewegen op muziek, spelletjes doen op muziek en zelf experimenteren met kleine instrumentjes. Voor kinderen van 4 tot 6 jaar is er kleutermuziek. Dan maken kinderen spelenderwijs kennis met ritme, maat en verschillende klanken (toonhoogte, dynamiek, lang-kort).

Muziekles
Asterius vindt het belangrijk dat jij les krijgt van gekwalificeerde, creatieve en enthousiaste docenten, zodat jij met plezier naar de les gaat en jij steeds weer iets nieuws leert van de docent.

Om meer te weten te komen over muzieklessen en de docenten klik hier. 

Examens
Examen doen is geen momentopname, maar een beloning van de vorderingen die gemaakt zijn tijdens de muzieklessen.

Een muziekopleiding bestaat uit vier samenhangende opleidingsfasen, die elke uit theorie en praktijk bestaan:
• Fase A: basis (2 à 3 jaar)
• Fase B: uitbouw (2 à 3 jaar)
• Fase C: verdieping (ca. 2 jaar)
• Fase D: specialisatie (ca. 2 jaar)

Het examen bestaat uit twee delen: theorie-examen en praktijkexamen. Elk jaar doen leerlingen van Asterius examens in de verschillende fases en dat moet natuurlijk gevierd worden. Daarom hebben we aan het eind van elk schooljaar een diploma-uitreiking en daar hoort natuurlijk muziek bij. Alle orkesten van Asterius geven dan samen een concert.

Wil je meer informatie over examens? Stuur dan een mailtje naar secretariaat@asterius.nl.

Aanmelden
Lid worden van Harmonie Asterius heeft meerdere voordelen.
– Onder de 18 jaar krijg je 20% korting op je lessen
– Mogelijkheid voor 10-lessenkaart voor volwassenen
– Je krijgt een instrument in bruikleen
– De aanmelding voor proef- en muzieklessen wordt voor je geregeld
– Je leert samen te spelen
– Spelen in een harmonie is niet alleen leerzaam, maar ook heel erg gezellig
Wil je lid worden? Meld je dan aan via dit aanmeldingsformulier
Je hoeft natuurlijk geen lid te worden om muzieklessen te kunnen nemen. Contact opnemen met de docenten kan zo:
(Hier alle informatie toevoegen over docenten per instrument)

Heb je vragen over lidmaatschap van Asterius, korting op het lesgeld of de bruikleen van een instrument? Stuur dan een mailtje aan secretariaat@asterius.nl

Contributie
De contributie is maandelijks:
• tot 18 jaar: € 9,00
• van 18 tot 27 jaar € 10,00
• 27 jaar en ouder: € 12,50

Gezinsreductie, gerekend naar leeftijd binnen het gezin:
• tweede lid uit één gezin: 20%
• derde lid uit één gezin: 40%

De contributie voldoe je maandelijks via een automatische incasso.

Orkesten
Het leukste is om sámen muziek te maken. Na ongeveer een jaar muziekles kan je al meespelen bij het leerlingenorkest van Asterius. Je leert dan écht samen spelen, je hoort dan andere instrumenten, leert van elkaar én je het is ook heel gezellig.