foto Jack OttenJack Otten

Sinds 2009 is Jack Otten de muzikaal leider van Harmonie Asterius. Jack Otten werd in 1959 geboren in Kerkrade. Met het behalen van het Docerend Musicus diploma hoorn bij Piet Reijnen, rondde hij in 1985 deze studie af in Maastricht. Vervolgens richtte hij zich op zijn inmiddels gestarte studie HaFa-directie bij Rien Rats, Sef Pijpers sr. en Jo Conjaerts.

Inmiddels zette hij de eerste schreden als dirigent bij kleinere orkesten in Limburg en Duitsland. In 1987 behaalde hij zijn diploma HaFa-directie en studeerde vervolgens nog 2 jaar orkestdirectie bij Anton Kersjes.

Onder leiding van Jack is het orkest duidelijk gegroeid in muzikaliteit. Zijn heldere visie weet hij op de leden goed over te brengen. Op die manier haalt hij het beste in de muzikanten naar boven. Keer op keer kijken de Asterianen terug op weer een geslaagd concert met een gevarieerd programma.
In november 2015 is het harmonieorkest onder leiding van Jack voor het eerst in lange tijd op concours gegaan. Hierbij werd promotie behaald naar de tweede divisie. Samen met het orkest werkt Jack naar dit niveau toe.

 

20170204_0147

Frank Brouwers

Frank Brouwers is geboren op 5 april 1991 te Bergeijk en heeft zich momenteel gevestigd in Oisterwijk. Sinds het schooljaar 2016-2017 staat het opleidingsorkest van Harmonie Asterius onder zijn leiding. Hij studeerde leraar biologie 1e graad en leraar speciaal onderwijs 1e graad aan Fontys Hogescholen te ’s-Hertogenbosch en Tilburg. Hiermee behaalde hij twee mastertitels.
Daarnaast volgde hij contractonderwijs klarinet aan het conservatorium te Tilburg bij Geert Baeckelandt. Ook volgde hij de basisopleiding tot dirigent aan Kunstbalie te Tilburg bij Jan Bosveld en Hans Pastoor.

Gedurende zijn studies heeft hij lessen en masterclasses gevolgd bij Ellen van Bavel, Miranda Dijkstra, Chris Derikx, Marco van Dulmen, Roeland Hendrikx, Frans de Jong, Oscar Ramspek, Sander Teepen, Harrie Troquet, Kris Vuylsteke en Ine Worm.

Momenteel is hij werkzaam als docent biologie bovenbouw vwo, coördinator bovenbouw havo en decaan havo/vwo op het Rodenborch-College te Rosmalen en schrijft hij voor het loopbaanblad DecaZine. Daarnaast dirigeert hij de opleidingsorkesten van Echo der Kempen Bergeijk, L’Union Bladel en Asterius Oisterwijk. Ook is hij betrokken bij ZomerOrkest Nederland waar hij eerder al concertmeester en orkestchef was.

Fabienne van Gestel

Fabienne van Gestel is geboren op 16 juni 1994 in Tilburg. Op achtjarige leeftijd begon zij met klarinet spelen. Al snel ontwikkelde muziek zich tot haar een grote passie. Ze volgde jarenlang klarinetlessen in de topstroom en op haar 15e werd ze toegelaten tot ‘The Young Musicians Academy’ aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Na haar VWO-eindexamen vervolgde ze haar weg daar met de voltijd opleiding klarinet, Bachelor of Music. Ze kreeg lessen van Lars Wouters van den Oudenweijer en studeerde in 2016 summa cum laude af. Tijdens haar opleiding heeft ze meerdere masterclasses gevolgd van bekende musici, zoals Karl Leister, en musiceerde met onder andere Eric Vloeimans en Gerard van Maasakkers. Fabienne specialiseerde zich de laatste jaren van haar studie in educatie en ook volgde zij ensembleleiding bij Louis Buskens. Ze verdiepte zich steeds meer in het dirigeren en rondde het vak af met een 9,5.

Momenteel is ze zeer actief als klarinetdocente op verschillende locaties in Brabant en speelt ze in verschillende ensembles en orkesten. Sinds oktober 2017 is Fabienne de dirigent van het instapensemble van Asterius.